Запечатан оригинален iPhone от 2007 г. беше продаден на търг за над 63

...
Запечатан оригинален iPhone от 2007 г. беше продаден на търг за над 63
Коментари Харесай

Продадоха на търг неразопакован телефон за колосалните 63 000 долара

Запечатан оригинален iPhone от 2007 г. беше продаден на търг за над 63 000 долара – същински връх за серията досега.

Търгът, извършен от LCG Auctions, стартира на 2 февруари и завърши на 19 февруари. След приемане на 27 предложения ‌артикулът се продаде за 63 356.40 $, или над 105 пъти повече от първичната цена на дребно на устройството от 599 $.

Според Business Insider първоначалният притежател на устройството е получил устройството като подарък от другари през 2007 година, само че в никакъв случай не го е употребявал, защото iPhone по това време е можел да употребява единствено мрежата на AT&T. Съответно дамата просто оставила телефона неотворен през идващите 15 години, написа hicomm.bg. Обявата за търга гласяла: 

" Много мечтан фабрично запечатан първо потомство автентичен Apple iPhone от 2007 година “

" Едно от най-важните и повсеместни изобретения на нашия живот, iPhone беше показан за първи път от Стив Джобс на 9 януари 2007 година на MacWorld в Сан Франциско. Малко повече от пет месеца по-късно беше пуснат на дребно за 499/599 $ на 29 юни. Оригиналният iPhone включваше 4/8 GB място за предпазване, новаторски сензорен екран, 2-мегапикселова камера и уеб браузър. Емблематичната кутия съдържаше изображение на iPhone в действителен размер с 12 икони на екрана. Той бързо се трансформира в най-успешния артикул на Apple, промени вечно промишлеността на смарт телефоните и беше разгласен за откритие на годината от списание Time през 2007 година “, продължава описанието.

Оригиналният първи iPhone във фабрично запечатано положение е необятно считан за скъп актив измежду колекционерите от висок клас. Впечатляващите обществени продажби от 35 414 $ през август и 39 339 $ през октомври предходната година доведоха до необятно медийно отразяване от огромни издания, в това число Wall Street Journal, CNBC, Fox Business и други. Няма подозрение, че ползата към културно значими колекционерски предмети бързо нараства и макар впечатляващите числа на продажбите, мнозина считат, че пространството към момента е в начален етап. 

" Имаме удоволствието да ви представим емблематичен фабрично запечатан iPhone за първи път в извънредно положение. Нашето предложение беше изпратено от първичния притежател на телефона, Карън Грийн, и е съчетано със страхотна предистория, която беше споделена за първи път в сегмента за търсене на съкровища на синдикираното телевизионно шоу " Докторът и дивата “. Почти 16-годишен, телефонът наподобява превъзходно, демонстрирайки остри ъгли начело и откъм гърба, наситени цветове и " свежи “ функционалности на корпуса. Етикетите на гърба са непокътнати под печата и износването на корпуса е минимално. Това е първият автентичен iPhone в задоволително положение, който попада на търг след рекордната продажба през октомври. Наистина удивително произведение с огромна прелест както за колекционери, по този начин и за вложители. “

През август и октомври предходната година сходен автентичен ‌iPhone‌ беше продаден за 35 000 до 39 000 $ на търг, което се трансформира в най-високата сума, плащана в миналото за устройството. Следователно продажната цена от 63 356.40 $ на последния разполагаем модел е нов рекорден връх за запечатан ‌iPhone‌ на търг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР